• VideoC digitalisering af smalfilm, video og lydbånd i København

OVERSPIL SMALFILM TIL DVD og HARDDISK I HD-OPLØSNING eller 2K

Knivskarp digital scanning af smalfilm – vælg selv, om du vil have HD eller 2K-kvalitet

Smalfilm er alle typer film, som er smallere end 35 mm.

Fra omkring 1923 og et årti frem brugte man typisk film i formatet 16 mm, når man ønskede at dokumentere livets gang i levende billeder. I 1932 kom de første 8 mm-film på markedet, som hurtigt afløste de gamle 16 mm, og fra 1965 og frem til videofilmens indtog var det Super 8-formatet, som var de foretrukne film blandt såvel professionelle som glade amatører.

Har du fundet nogle af den slags filmspoler i gemmerne, kan vi hos VideoC lægge dine smalfilm på DVD eller løfte dem ind i den digitale tidsalder via et andet medie. Vi tilbyder scanning og overspilning af smalfilm til DVD, USB-stik og Harddisk af følgende formater:

Digitalisering af smalfilm hos VideoC8 mm film

Super 8 film

9,5 mm film

16 mm film

Ønsker du sublim opløsning, kan du vælge at få scannet dine smalfilm i HD-kvalitet eller 2K. Vi forklarer gerne mere om de forskellige opløsninger og rådgiver dig, inden du vælger, så du er sikker på at få præcis den opløsning, som passer til dit behov.

 

Sådan foregår scanning af smalfilm hos VideoC

Smalfilm scanning hos VideoCHos VideoC bliver alle typer film scannet manuelt. Det vil sige, at der sidder en mand ved maskinerne, som holder et vågent øje med kvaliteten af såvel scanningen som den film, du har indleveret.

Støv, skidt, varme, sollys og tidens plomberede tand kan nemlig gøre meget ved en lille film eller ti, som har været gemt og måske glemt gennem årene.

Indleverer du f.eks. en gammel 16 mm. smalfilm fra 1928, er der stor sandsynlighed for, at filmen er både knækket, falmet og meget beskidt, men så får den al den ekstra omsorg, som en 90-årig skal have, så du får det allerbedste resultat, når du modtager den digitale version.

Mange 20-årige Super 8 film har også set bedre tider, men uanset alder og format af dine film kan du roligt regne med, at der bliver kræset om kvaliteten under processen med digitalisering af smalfilmene hos os.  Vi splejser og renser filmene nænsomt, når der er behov for det, og justerer på både farver og lys, hvor det er nødvendigt. Dog altid med hensyn til og omtanke for, at den digitale version er tro mod det oprindelige format, så du stadig har fornemmelsen af både smalfilmen og fordums tid, når du ser filmen på dit digitale medie.

 

Smalfilm til DVD – Hvad får du?

Når vi leverer dine smalfilm på en DVD, opretter vi altid en menu, så du, ligesom med episoder eller afsnit, kan vælge mellem de scannede spoler, når du vil se filmene. For at opnå den optimale kvalitet, lægger vi maksimalt ca. en time på hver DVD (hvilket svarer til 15-17 små spoler, afhængigt af type).

 

Smalfilm til USB – Hvad får du?

Ved levering på USB-stik, som du kan sætte direkte i dit TV eller din computer, ligger hver spole ligeledes som hvert sit kapitel. Dette giver dig mulighed for at navngive de enkelte filmspoler eller ændre rækkefølgen på din computer, hvis du ønsker dette.

 

Smalfilm til Harddisk – Hvad får du?

Ønsker du at redigere i dine film efter scanningen, eller vil du have arkiveret filmene i højeste kvalitet?

Så anbefaler vi, at du får leveret filerne på Harddisk som AVI (til PC) eller Apple ProRes (til Mac). Dette giver dig næsten uanede muligheder for direkte at redigere i filmene, klippe, farvekorrigere, indsætte tekster, lægge musik på eller indtale kommentarer.

Der følger i dag gratis programmer med til dette formål til både PC og Mac – og ved levering på harddisk ligger hver spole også nummereret som en separat fil, så du let kan navigere mellem dem.

 

Salg af smalfilm

VideoC kan hjælpe dig med overspilning, rensning og reparation af smalfilm, men vi er ikke forhandler af dem. Ønsker du at købe ueksponeret smalfilm, henviser vi til Andec Filmtechnic i Berlin, som du kan finde her: www.andecfilm.de

 

Har du andre spørgsmål vedrørende scanning af smalfilm, eller ønsker du et godt tilbud på digitalisering af dem?
Så kontakt os nu, og få professionel vejledning.

Kontakt VideoC på Tlf.: 35 39 19 60 ell. 23 93 35 39
eller på mail: videoc@videoc.dk.